Kalv på grönbete

Jag är en småstadstjej i själ och hjärta. Känner mig som en kalv på grönbete i denna metropol. Hitillls har jag gått på fler konserter och tillställningar än under alla mina år i Eskilstuna. Senaste två veckorna har jag hunnit med 3 st. Tiger Lou, Lonely Dear och senast Kaah. På Respekt i lördags kändes det som att vi förflyttades till en hiphopklubb i Staterna, alla dansade så sjukt bra att man knappt vågade röra på höfterna. Till slut tänkte jag att jag förmodligen aldrig kommer träffa dessa människor igen, så jag skakade lös lite...Dessutom spanade vi in handbolls-Vranjes, killen i Hästensreklamen, en Floorfillerkille PLUS Daniel Lemma. (udda mix, jag vet) Och vi som undrade var alla kändisar håller hus i GBG!

Idag ska jag göra en intervju med en hemlig person till huvudporträttet i februari-Gyro. Ska bli jättekul! Dessutom ska jag vara med i en paneldebatt om biobesök på Chalmers...hmm, återkommer när jag fattat vad de handlar om...
PS. Tror mitt rätta element är småstaden iallafall. Gillar inte att inte känna igen folk när man går till ICA! Dom tittar så konstigt på en när man hejar här...DS.


What goes around...

comes around...
En oerhört ineffektiv dag. Om man ser det rent praktiskt. Men mentalt så var det som balsam för själen. Målinriktad shopping utan resultat, fika i fyra timmar effektiv tid. Först med två underbara unga kvinnor i sina bästa år, klassisarna S och C. Vi kom fram till våra motton i livet, (mitt är gamla hederliga "som du vill att andra ska va, så ska du va själv") avhandlade viktiga ämnen och uppmuntrade varandra. Sedan vidare till ett annat café och diskussioner om Bosse Ringholm och IFK Gbg med en kär barndomsvän. Snart har jag inventerat Gbg:s caféutbud. Förstår inte de som som säger att fika inte är en viktig fritidssysselsättning. Det är ju en investering av tid i en annan människa, dessutom bunkrar man upp med kalorier som omvandlas till underhudsfett som gör att man står sig en hel vinter. 
Ska skriva en artikel om kriminella ungdomsgäng. Så, om du är kriminell och med i ett ungdomsgäng, eller skulle vilja vara det, hör av dig! :)

Iskallt spel...

Lights will guide you home...
I will try to fix you...
Mitt hjärta värker fortfarande. Sådär suckande och trånande. Nej, jag är inte olyckligt kär- bara uppfylld av hjältarna i Coldplay. De har sannerligen förmågan att skapa atmosfär och känsla, så tät att den gick att skära en bit av och ta med sig hem i novembernatten. Kärleksfullt. Storslaget. Mäktigt. Chris Martin la sig platt med ansiktet neråt, som en tillbedjande gest mot den fullsatta bollen i Enskede. De vet att de är bra - men de vet också att en konsert är en pardans mellan musiker och publik.
Havet av människor som sjöng med i finalnumret - sagolika Fix you - fick Globen att lyfta från asfalten och sväva ut i den mörkblå rymden. Fyra tjejer stapplade på veka ben mot tunnelbanan med fånleenden på läpparna.

Kom tillbaka snart igen.

Overkligt bra krönika...

Nu är det ju ett bra tag sedan Kazmierskas superkrönika publicerades - men om du av någon anledning missat den så länkar jag... http://expressen.se/index.jsp?a=424143 

Det är nog den bästa krönika jag läst i vår kära kvällspress. Mitt hjärta började bulta hårt när jag läste den första gången...Heder åt Miss Kaz.
Bultar hårt gör mitt hjärta nu också. Basta aldrig för länge och läs inte överintressanta artiklar där inne i värmen. Risken finns att du glömmer att gå ut och att du sedan vandrar i en dimma hela kvällen, kippandes efter luft.

Ful och dum?

"Jag var ful och jag var dum och jag kunde inget och jag skulle inte bli något." Så uppfattade en sjukt bra skådespelerska sig själv när hon var ung. Ni vet hon som spelar i "Sommaren med Monika" ( E de bara jag som gillar gamla svartvita rullar?). Jag älskar att läsa biografier av kloka människor som skriver om sina lååånga liv. Harriet Andersson sammanfattar vad många små tjejer tänker om sig själva. 

Varför? Kanske är det någon gång någon som sagt något elakt och nedtryckande till den lilla tjejen. Eller slängt en granskande, kritisk blick. Sånt etsar sig fast som en gammal ful, bleknad tatuering. Tänk på vad dina ord betyder. Jag försöker. På väggen i vår sommarstuga hänger en sliten bonad från min farmor. "Ett vänligt ord sagt uti rättan tid, det mäktar mycket i livets strid." Farmorar är alltid så smarta. Alltså ett litet snällt ord från din mun kan betyda allt för någon annan.